2024-11-02
#假日好去處 難得放假可以同Lisba二人世界😍喺尖沙咀搵到間好有特色嘅酒吧餐廳Chill吓🥂呢度最多人叫佢哋嘅特色Cocktail同Mocktails🍹🍸而且天氣涼涼哋可以坐露天望吓星空、街景真係好正!🍽️ 椒鹽蛋白茶樹菇叫咗酒就即刻叫個小食伴酒Chill吓!睇Menu見酥炸椒鹽茶樹菇小食都幾吸引,本身以為細細盤,估唔到咁大盤😍炸到脆卜卜嘅茶樹菇有啲似椒鹽炸魷魚,煙煙韌韌韌好鬆脆!正😋🍽️ 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉我就係因為呢個好有特色嘅錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉而嚟,呢個扁意粉用錫紙包裝烹調好,上碟嘅時候再由店員剪開俾我哋食用,好有儀式感😍鮮茄意粉就冇得輸㗎啦,酸酸甜甜開胃,仲有好多海鮮大蜆肉、帶子同埋大蝦俾我哋食🤤好味道!🍽️ 西班牙風乾火腿薄餅聽過呢度嘅Pizza都好出名, Lisba就叫咗個Parma Ham Pizza一齊食,純正嘅意大利Pizza底係薄嘅,呢個餅底仲夠晒脆卜卜😍仲有啲朱古力醬配埋入味嘅Parma Ham,味道超夾😋🍸 Pinkku話到明呢度係同朋友/情侶飲酒Chill嘅好地方,Menu上面有好多特色嘅Cocktail我就鍾意呢杯pinkku🍸成杯都係粉紅色心心眼,酸酸甜甜
🍽️ 椒鹽蛋白茶樹菇
🍽️ 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉
🍽️ 西班牙風乾火腿薄餅
🍸 Pinkku
話到明呢度係同朋友/情侶飲酒Chill嘅好地方,Menu上面有好多特色嘅Cocktail我就鍾意呢杯pinkku🍸成杯都係粉紅色心心眼,酸酸甜甜有少少酒味,好易入口😋啱我!
🍹 8PM
Lisba就叫咗呢杯個名好特別嘅擺8PM Mocktail🍹有大量士多啤梨🍓又係酸酸甜甜好入味😍如果唔飲酒都可飲咖啡㗎!