2010-09-09
今朝同阿媽shopping完,行到勁累,於是阿媽提議不如去afternoon tea。諗左好耐,最終諗不如去屋企附近間Epoch,反正成日都只係果度食晚餐,聽阿媽話afternoon tea都ok!!所以決定一試。去到餐廳人唔係好多,可能係平日,而且又係番工時間!所以坐得好舒服!環境寧靜!阿媽一坐低諗都唔洗諗就決定要鎮店之寶— Varlhona 7-layer Cake!!而我就決定飲 latte ,買既時候,店員同我講可以自制 latte,仲可以拉花!!我見到有得自己整 latte,好像好得意!!所以我決定要去變身做咖啡師,哈哈!!一路整咖啡,一路其實有人教點整!所以唔識整都唔洗驚, 人人都可以變成做咖啡師。杯咖啡仲可以拉花,當然有人會教你!我就揀左拉葉形!由於我能力有限,我係拉唔出葉既圖案!不過咖啡師好好人,佢幫我盡量修飾番我杯咖啡,仲同我講都幾似一隻抽象派蝴蝶!! 因此最後我杯抽象派蝴蝶咖啡就誕生了!! 一路整時咖啡師仲同我講整咖啡小貼士!!佢真係好有心!!杯咖啡味道真係有番咁上下,都幾滑,拍得住專業!(自己做當然係正野!哈哈!)整完杯咖啡真係覺得幾好玩,下次要帶下男友仔黎玩下!
杯咖啡味道真係有番咁上下,都幾滑,拍得住專業!(自己做當然係正野!哈哈!)整完杯咖啡真係覺得幾好玩,下次要帶下男友仔黎玩下!可以整黎送俾男友仔!!