【阿來客棧·雞煲火鍋專門店】就咁睇餐廳名估唔到係食咩,原來係雞煲火鍋專門店!佢地嘅雞煲選擇都幾多,有重慶辣雞,海底椰子雞,胡椒豬肚雞同花膠瑤柱雞🐥我地今次就嗌左重慶辣雞煲試試🤤✨馳名重慶辣雞煲一拎到上枱已經聞到好香,食落果然好惹味。比較特名嘅係,佢地落左好多蒜片,所以食落唔係重花椒八角個種惹味,鍾意食蒜嘅朋友你懂的🤤有5種辣度可以揀,我唔係幾食得辣,所以揀左微辣嚟試試,啱啱好!✨特級手切肥牛食完雞煲加湯打邊爐😆依款手切肥牛係必食推介嚟,基本上每一枱都有嗌。至於質素,食到牛肉味,油花又靚,睇下相就知🤤✨鬼馬墨魚脆依款又係必食推介,基本上每枱都有嗌一碟。面頭係墨魚滑,個底係炸到脆卜卜嘅油炸鬼。油炸鬼乾身唔會油淋淋,又唔會硬倔倔,食落好脆,加埋墨魚滑口感好得意。✨即炸魚皮魚皮拎上枱個陣feel到有陣熱氣冒出嚟,加左炸蒜同少少調味,就咁食已經好正,送酒一流😆其他火鍋料水準正常,不過可惜同朋友都食飽左,試唔到佢地嘅手打丸類、雲吞同炸午餐肉🥲見到其他人叫,賣相望落幾吸引🤤餐廳環境光潔,地板枱面乾爽。枱與枱之間仲裝左布簾,有需要可以拉落嚟同隔離枱隔開。我個人幾鍾意依個設計,防疫之餘私穩度又高左,唔洗
【阿來客棧·雞煲火鍋專門店】
就咁睇餐廳名估唔到係食咩,原來係雞煲火鍋專門店!

✨馳名重慶辣雞煲

✨特級手切肥牛

✨鬼馬墨魚脆

✨即炸魚皮

餐廳環境光潔,地板枱面乾爽。枱與枱之間仲裝左布簾,有需要可以拉落嚟同隔離枱隔開。我個人幾鍾意依個設計,防疫之餘私穩度又高左,唔洗同隔離枱你眼望我眼😂

依間餐廳我幾鍾意,下次會再encore,試埋其他幾款火鍋料!