2020-02-22 44 瀏覽
今晚約左家姐去油麻地食泰菜,唔好以為肺炎疫情嚴重就周圍靜過鬼,依我觀察呢區好多食店依然大排長龍等枱食飯,有麝自然香,阿來東南亞風味亦係其中一間多人捧場食店👍🏻。餐廳食物選擇多:鐵板蠔仔🦪餅 - 熱辣辣攞出黎,蠔肉🦪粒粒肥嘟嘟,好有蠔味之餘,夾埋滑蛋一齊食,好正,最鍾意底層鋪滿芽菜仔,又甜又爽口😋。生菜包🥬 - 生菜好大塊又新鮮,份量又多,肉碎小小辣,入邊有乾蔥同應該係九層塔嘅香味,而且唔會好油膩,可以一塊接一塊咁食👍🏻馬拉盞炒通菜,夠晒鑊氣,唔會死咸,非常翠綠爽口😋。重頭戲,咖喱炒軟殼蟹 - 軟殼蟹做得好乾身,啖啖肉😋,面頭只一層薄薄炸漿,一啲都唔會油膩,咖喱小小辣,但仍保持咖喱嘅香味,而且咖喱汁好滑溜,最好就係配薄餅一齊食,一於連汁都撈埋😋。最後不得不讚各位店員,個個都笑容滿面,呢間食店無論食材、味道、服務等都一定要比讚👍🏻👍🏻👍🏻,而且價錢非常合理,係一間你食過一定會再幫襯嘅食店👍🏻

餐廳食物選擇多:

鐵板蠔仔

生菜🥬包

馬拉盞炒通菜,夠晒鑊氣,唔會死咸,非常翠綠爽口😋。
馬拉盞炒通菜

咖喱炒軟殼蟹