2015-04-27 2689 瀏覽
自從好耐之前經過知道有呢間cafe,我女就好想試,上次睇完戲已經收左工,今日去完街見時間尚早就專登去一去觀塘探下Kumamoto.去到walk in,已經8成位滿左,店內有兩款餐椅,一款係卡位,每個位都有一隻kumamoto,而一般坐位都會有一個kymamoto cushion.好彩我地入去仲有一個卡位,我女好開心咁坐低左,店舖雖然唔大但係環境唔錯,有bb chair方便小朋友,唯一缺點就係餐款唔太多。我選左一個咖喱同一個炸雞便當(其實我覺得佢menu內ga漢堡飽同pancake更吸引‥不過晚餐時間都係選返飯類)上餐幾快,職員好好禮貎,炒蛋好滑同有蛋香。不過飯唔夠熱。本來如果飯夠熱,表面啲cheese溶左就會幾好食‥可惜‥啲飯真係好失敗,又乾。小朋友食得好辛苦。炸雞炸到好硬,所以我女食唔到‥咖喱又有少少辣,唔啱小朋友食。跟餐有飲品,叫左橙汁,另外再加杯咖啡。咖啡好香好滑,但係勸各位先試左先再決定落唔落糖,因為本身都會有甜味。橙汁較失望,一飲就知係菓x先生。但個杯無咩特式。甜品可以選雪榚/布甸/雪榚丸子。我要左雪榚同布甸,雪榚好香奶味又唔甜,布甸夠滑唔甜。唯一失望係盛戴餐具比想像中普通。
自從好耐之前經過知道有呢間cafe,我女就好想試,

炸豬扒咖喱
炸雞煎蛋飯
Cappuccino
橙汁較失望,一飲就知係菓x先生。但個杯無咩特式。
橙汁
唯一失望係盛戴餐具比想像中普通。雪樣插左隻kumamoto紙公仔,而布甸就一般布甸牛奶樽,個蓋印左隻kumamoto。
Cappuccino