2023-09-25 23 瀏覽
南대門🇰🇷好似好耐冇食過韓式燒肉,今日就特登嚟到尖沙咀嘅韓國街,揀咗一間主打食韓式燒肉嘅舖頭!店主係一個識廣東話嘅阿豬媽,非常親切!💖💖入到餐廳坐低後就會主動提供茶水同埋四款泡菜!👍🏻我哋今次就揀咗牛肉拼盤 🐮🐮$560,一個拼盤就有齊肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉,四款唔同嘅牛肉!另外仲會包左一個湯🥘,有泡菜湯或者大醬湯選擇,我哋就揀咗大醬湯,大醬湯入面超級足料,有勁多蜆肉,係食極都有嗰隻多🤣🤣佢哋牛肉嘅份量都唔係少,呢個套餐嘅份量真係夠食飽兩個人㗎喇!餐廳仲好貼心會提供埋生菜🥬,俾我哋包住啲肉嚟食,減低油膩感添~水冷麵🍜 $90水冷麵嘅份量都幾大兜,麵嘅份量好似仲比其他餐廳多,味道甜甜酸酸,特別開胃🤤!配埋韓式燒肉黎食,特別解膩!💖💖
南대門🇰🇷

水冷麵🍜 $90