2017-12-16
餐前香草包比較乾身, 但可以加D醋同埋橄欖油,令到佢變番軟屬之後再食完全唔同晒,濕軟香滑。沙律是紅椰菜加紅菜頭,菜本身鹹鹹地,沙律有薄荷味,秘制醬汁也別具風味。棒棒糖鵝肝醬立方配士多啤梨,仲有好多開心果碎,士多啤梨醬汁平衡了鵝肝的油膩,像在吃甜品雪糕。慢烤一口豬腩肉配上chimichurri sauce阿根庭香辣蒜醬,包含微辣醋酸,薑蓉同埋蔥碎的材料,伴剛好每口一塊的豬腩肉暖暖地有炭燒香味, 肉質軟淋淋仲有少少軟骨,幾惹味,全晚至愛。Green Cooler青蘋果加奇異果同桃混 jinger beer的鮮果汁,開胃醒神,吃燒扒常常喝紅白餐酒,這次由侍應介紹這款飲品都幾夾同D燒扒肉類一起吃,既清新又較少酒精。香辣墨汁意大利麵配墨魚及車厘茄,黑得發亮的墨汁麵,彈牙的墨魚,茄醬蒜汁等驅使我將它以九秒九爬進肚內。香煎法國黃雞肉質嫩滑,又冧又多汁,不像一般的雞肉口感,原來是經過低温慢煮的精心調制,令人非常享受的咀嚼質感和味道。
棒棒糖
慢烤一口豬腩肉