La Parrilla Steakhouse

趁Weekend喺城市入邊發掘旅行感,去PMQ行市集前,帶咗鐵飯腳去阿根廷扒房🥩🍴 𝐋𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐫𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 🇦🇷 餐廳入邊嘅紅磚牆、人物風景畫🖼️ 仲有好客嘅員工,令我幻想自己快閃緊外國旅行😆😛坐低冇耐店員就送上好香嘅focaccia☺️我哋叫咗兩個lunch set💁🏽‍♀️𝐀𝐩𝐞𝐫𝐢𝐭𝐢𝐯𝐨➿ 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆呢度嘅牛肉他他係帶顆粒狀嘅,所以品嚐嘅時候都有咬牛扒嘅肉感~ 簡單嘅調味更加突顯到本身嘅優質~➿ 𝑬𝒎𝒑𝒂𝒏𝒂𝒅𝒂 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒓𝒏𝒆 𝑪𝒓𝒊𝒐𝒍𝒍𝒂呢個雞肉批好似粒珍寶大餃子🥟 好香香料味,亦有好多雞肉碎,食落熱辣辣,蕃茄莎莎有少少辣,好惹味😋𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬➿ 𝑫𝒓𝒚 𝑨𝒈𝒆𝒅 𝑩𝒆𝒆𝒇 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒖𝒆𝒓 ($218)Burger都可以揀生熟程度,俾大家參考吓,我哋揀咗medium rare,漢堡嘅肉心保留到鮮嫩嘅肉粉色😋 有食得出嘅手工感👍🏼 半溶嘅provolone cheese🧀 亦都好加分!➿ 𝑯𝒂𝒏𝒈𝒆𝒓 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 (250g) ($298)屬於牛嘅橫膈膜位置,真係似係喺扒房先會有~ 口感有彈性但又容易嘴嚼碎,牛味濃郁,配上6款醬料,輕鬆一啖又

坐低冇耐店員就送上好香嘅focaccia☺️
我哋叫咗兩個lunch set💁🏽‍♀️
𝐀𝐩𝐞𝐫𝐢𝐭𝐢𝐯𝐨
➿ 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 𝑻𝒂𝒓𝒕𝒂𝒓𝒆

➿ 𝑬𝒎𝒑𝒂𝒏𝒂𝒅𝒂 𝒅𝒆 𝑪𝒂𝒓𝒏𝒆 𝑪𝒓𝒊𝒐𝒍𝒍𝒂

𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬

➿ 𝑯𝒂𝒏𝒈𝒆𝒓 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌 (250g) ($298)
屬於牛嘅橫膈膜位置,真係似係喺扒房先會有~ 口感有彈性但又容易嘴嚼碎,牛味濃郁,配上6款醬料,輕鬆一啖又一啖咁食完😋

𝐒𝐢𝐝𝐞𝐬
➿ 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 & 𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑴𝒂𝒔𝒉 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐𝒆𝒔
薯蓉好軟滑,又充滿黑松露嘅香氣,推介🌟

➿ 𝑹𝒐𝒂𝒔𝒕𝒆𝒅 𝑩𝒓𝒖𝒔𝒔𝒆𝒍𝒔 𝑺𝒑𝒓𝒐𝒖𝒕𝒔
烤椰菜苗就比較焦香~

𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬
➿ 𝑮𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝑨𝒍𝒆
➿ 𝑮𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓 𝑩𝒆𝒆𝒓
呢個天氣食完啲肉肉大餐,飲杯ginger ale/ beer😌 感覺都好清爽~