2019-07-21
今次嚟到呢間今次嚟到呢間主打阿根廷菜嘅餐廳,位於蘇豪區再上少少,之前去過南美旅行嘅我今日難得早放工就約朋友過嚟試吓啦!餐廳主要為a la carte嘅叫法,等客人有更加多嘅自由配搭選擇。兩個都唔大食嘅人嚟講,一個starter,二個main dish+house drinks已經好足夠。呢度有個沙律吧,可以自己選配沙律仲有烘熱左嘅法式長麵包飲品叫左杯紅酒同fruit punch前菜叫左Gambas Ajillo,其實即係蒜香炒蝦,但唔同嘅係加上左少許嘅Parsley同paprika之後,成個層次提升到令蝦唔止來蒜香味,更有一絲香草嘅芬香,增加味覺嘅層次。主菜方面我地叫左一客tenderloin steak同ribeye,250g嘅份量對一個女仔嚟講已經好足夠。牛扒食起嚟非常有牛味,叫左medium rare亦都做到扒中心留有少少嘅粉色,配上南美特色嘅sidedish,可謂真正做到阿根廷風味。餐廳環境氣氛相當唔錯,有唔少關於阿根廷嘅菜式簡介,侍應服務亦都好好。整體而言想試阿根廷菜嘅你值得一試!
呢度有個沙律吧,可以自己選配沙律
仲有烘熱左嘅法式長麵包
飲品叫左杯紅酒同fruit punch