2022-12-10
身為牛魔王既我,和牛、美國牛、澳洲牛食得多,原來係未食過阿根廷牛扒 近排中環蘇豪區有一間阿根廷扒房推出牛扒放題優惠,仲可以任食 3 小時,今次可以瘋狂地嘗試阿根廷牛扒既味道餐廳以黃色同啡色為主,用左好多充滿南美風既掛畫做裝飾,柔和既燈光,感覺舒適,真係好適合飲住紅酒,慢慢享受美味既阿根廷牛扒牛扒放題優惠除左有 3 小時任食阿根廷草飼西冷牛扒、薯條及一客熱溶芝士,另外仲設有自助沙律吧,可以自由配搭開胃前菜,牛扒控必定一試食物方面:自助沙律吧 : 有車厘茄、鷹嘴豆、洋蔥、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲等配料及醬汁,可以自由配搭開胃前菜熱溶芝士 : Provolone 芝士上枱時熱辣辣,再加上焗到暖身的法包,令到簡簡單單既法包都變得非常邪惡阿根廷牛扒 : 上枱會跟香脆薯條及香甜粟米,牛扒用上La Pampa 草源出產的天然草飼牛西冷,肉質脂肪少、牛味濃郁,再沾上少少阿根廷青醬或黃芥末醬,更能帶出牛扒既鮮味Ours Tips : 為免浪費食材,碟上牛扒要完成 80% 就可以再 order refill,牛扒即叫即煮,需要約15分鐘
食物方面:
自助沙律吧 : 有車厘茄、鷹嘴豆、洋蔥、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲等配料及醬汁,可以自由配搭開胃前菜 熱溶芝士 : Provolone 芝士上枱時熱辣辣,再加上焗到暖身的法包,令到簡簡單單既法包都變得非常邪惡 阿根廷牛扒 : 上枱會跟香脆薯條及香甜粟米,牛扒用上La Pampa 草源出產的天然草飼牛西冷,肉質脂肪少、牛味濃郁,再沾上少少阿根廷青醬或黃芥末醬,更能帶出牛扒既鮮味