2015-02-28 1018 瀏覽
在元朗很多大街小巷,不走進去絕對不會發現原來元朗也有這樣的英美式餐廳,外表時尚簡約招牌搶眼,店內跟很多英美式餐廳一樣用開放式廚房讓食客也可邊吃欣賞廚師烹調,這裡也有時下流行既All Day Breakfast吃,適合吃得比較輕既女士們多一個選擇。今時今日咁既價錢算好便宜,還有英國人最愛吃既FISH N CHIPS朱古力棒配奶好得意呀整杯都是新鮮既熱牛奶,再奉上陣陣香濃既比利時朱古力粒,飲落口感覺有點似cuppacinno,可能係奶味較濃巴關係,天氣凍飲呢杯朱古力奶一定更正。雜菜湯味道香濃,不過小弟喜歡帶點小辣的雜菜湯(當然好多人不愛辣)全統既FISH N CHIPS跟英國吃到外型食相口感等等都基乎一樣,大大條粗薯條可能比(Burger king)個d還要粗,外脆內軟加少少海盬無得頂,炸魚一樣夠大件脆口魚又夠熱又夠滑,起香港好少吃到咁全統既FISH N CHIPS。紫心番薯配安格斯肉眼扒出奇地夾,紫心番薯看似一個雪糕既形狀,紫心番薯有種入口即溶既感覺(太好食喇),甜甜地溶在口腔之內,味道殘留在口腔各處。肉眼扒整得剛剛好6,7成左,外熟肉身帶少少紅入口嫩滑,有口感又夠"林",塊扒絕對足夠一
朱古力棒配奶好得意呀
朱古力棒配奶
,可能係奶味較濃巴關係,天氣凍飲呢杯朱古力奶一定更正。
FISH N CHIPS
美國PRIME安格斯肉眼扒
,甜甜地溶在口腔之內,味道殘留在口腔各處
肉眼扒整得剛剛好6,7成左,外熟肉身帶少少紅入口嫩滑
,有口感又夠"林",塊扒絕對足夠一個男生吃飽(因為我吃完已經很飽)$150左右絕對超值,絕對再黎吃這一道安格斯牛扒

2015-02-27
5 分鐘 (堂食)
FISH N CHIPS
美國PRIME安格斯肉眼扒