2024-07-07 1034 瀏覽
收工想食韓國菜,試一試呢間,鄰近黃埔A出口,都算方便前菜四小品,味道正常,開胃同間餐都唔錯餐廳做緊優惠醬油蟹$68一隻,望一望疑似係老闆娘親自上陣影宣傳照,咁有誠意梗係要叫一隻賣相好出色,配紫菜飯小碟生蛋黃+蟹膏+秘製醬汁撈勻,畫面好治癒拌勻後再加入一口紫菜飯,鮮甜醬油蟹膏香由口入胃蟹身同樣爆膏,而且生蟹肉相當柔軟,大力一口已經徹底吸入,毋須拆開所有蟹殼豬肉BBQ拼盤好大堆頭,三款不同豬肉仲有蔬菜,比平時單純食燒肉清爽好多,燒芝士煙韌又帶芝士香。平時都係煮湯水,首次燒烤形式登場嘅雪耳,原來都駕馭得到燒烤盤微微傾側,原來有漏油口,咁就可以將燒肉時產生嘅過量油份自動隔走,細心大兜亂韓燒第一次咁食,唔需要蘸醬都夠哂味道一餐冇澱粉質總覺得唔夠圓滿,煎餅可雙拼,啱哂三心兩意乜都想試嘅me餐廳韓國老闆娘雖然只能英文溝通,但相當親切有禮,仲無限用餐時間,整體感覺甚佳
收工想食韓國菜,試一試呢間,鄰近黃埔A出口,都算方便

前菜四小品,味道正常,開胃同間餐都唔錯

賣相好出色,配紫菜飯小碟

生蛋黃+蟹膏+秘製醬汁撈勻,畫面好治癒

拌勻後再加入一口紫菜飯,鮮甜醬油蟹膏香由口入胃

大兜亂韓燒
第一次咁食,唔需要蘸醬都夠哂味道

2024-07-03
  • 醬油蟹