2024-07-08
慶祝生日當然要揾間好餐廳🎉,同男朋友一齊嚟到尖沙咀K11嘅阿閒泰🍴。真系好滿意👏,餐廳裝潢有泰國風情🎋,營造出一種寧靜嘅氛圍🙆♀️。食物🤤🤤🤤🤤🤤環境🏮🏮🏮🏮🏮服務👍👍👍👍👍首先,脆炸軟殼蟹米紙卷🦀配牛油果醬。望住金黃色炸蝦🍤配上綠油油嘅牛油果醬,食落口去會有種驚喜。米紙卷裡面嘅薄蟹淋上醬汁,口感豐富,口感非常好,以此作為開胃菜,實在無得頂👍。之後有香茅豬肉菠蘿米紙卷🍍,呢個佢個香茅味返出嚟,同跟住有菠蘿酸甜味,非常特別😋。食落口去一種清新感覺,仲有菠蘿嗰種獨特味道,真係又特別又好食!至於主菜則為菠蘿雞肉炒糙米飯🍍🍚。炒飯食落去非常乾身!米飯炒得剛剛好,雞肉嘅口感香糯有嚼勁,最正既地方就係菠蘿嘅酸甜,配埋米飯一齊食,真係好窩心😍。最後黎到甜點,我哋選咗泰式鴛鴦冰☕🍨同椰青滑冰🥥。泰式鴛鴦冰好有層次感,冰粒配上濃郁嘅奶味,雖然甜,但唔會膩。至於椰青滑冰,好清爽,加埋椰香味,真係好滑口,適合大家夏天來食😙😙。過程非常吸引,食物非常好食,如果你係慶祝生日🎂或者大日子,你應該黎阿閒泰俾自己一個難忘嘅晚餐。
食物🤤🤤🤤🤤🤤
環境🏮🏮🏮🏮🏮
服務👍👍👍👍👍 首先,脆炸軟殼蟹米紙卷🦀配牛油果醬。望住金黃色炸蝦🍤配上綠油油嘅牛油果醬,食落口去會有種驚喜。米紙卷裡面嘅薄蟹淋上醬汁,口感豐富,口感非常好,以此作為開胃菜,實在無得頂👍。