2021-03-23
一個人午餐去咩餐廳食得唔頹又唔會尷尬?俾我一定揀食日式拉麵店😆坐孤獨位盡情享受一碗麵的時光🥰放半晝過開黃埔研究緊食乜之際,主力搜尋拉麵店!距離黃埔站幾分鐘路程,搵到依間隱藏小巷既黃色拉麵店!💛第一次入餐廳無被叫掃安心出痕,只需填簿仔做記錄就可以,Scan Code一樣得,感覺舒服好多。店入面好多連豬、Pepe、同戴黃帽仔既公仔擺設~*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*同好多拉麵店一樣,招牌有分白/赤/黑天王拉麵,另外亦有濃厚豚骨魚介沾麵。平時既我一定揀「黑色選擇」或沾麵😛與其食平時既選擇,倒不如試碗特別少少既限定天王‼️填紙落單~自由度高!口味濃度、拉麵軟硬度、配料及追加項目全部係你操控之中😝*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔸芝士胡椒拉麵 $95講真海報上賣相未到相當吸引🙈純粹係衝住堆芝士🧀同埋係限定⏰好似有噱頭啲最初仲驚見張相無肉而猶豫左半秒🤨店員回答每碗都有叉燒,叫我唔洗擔😂碗麵賣相似樣過海報!🤩蔥同芝士多到可以堆成一個小山丘胡椒湯底香味濃郁而不刺鼻,惹味醒胃,唔辣湯夠熱~芝士慢慢融化建議可將薄切既叉燒片沾上芝士,可做到拉絲效果溏心蛋超完美!蛋黃依然係呈流心狀態😍😍😍
🔸芝士胡椒拉麵 $95
講真海報上賣相未到相當吸引🙈
純粹係衝住堆芝士🧀同埋係限定⏰好似有噱頭啲
最初仲驚見張相無肉而猶豫左半秒🤨
店員回答每碗都有叉燒,叫我唔洗擔😂
碗麵賣相似樣過海報!🤩
蔥同芝士多到可以堆成一個小山丘
胡椒湯底香味濃郁而不刺鼻,惹味醒胃,唔辣
湯夠熱~芝士慢慢融化
建議可將薄切既叉燒片沾上芝士,可做到拉絲效果
溏心蛋超完美!蛋黃依然係呈流心狀態😍😍😍