餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2020-01-16 115 瀏覽
有一日食完放題,雖然好飽,但係好口渴。所以即刻去揾返間台式飲料店先。係尖沙咀I square 旁邊一條小街發現左呢間花斑茶社。我比門口嘅限定飲品吸引左,就係黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶。媽咪就係店員介紹下叫左白桃烏龍。4.3厚鮮奶,飲出黎特別濃郁,超creamy。正常飲甘濃甘creamy既野會好漏,但可能加上啲鹽,反而中和返。珍珠好煙韌。而黑糖同奶撞出黎既配搭拎口感再提升但又唔會搶去對方嘅風頭。而係透明都望落去好似豹既花紋。好特別。白桃烏龍,會飲到白桃果肉,佢既烏龍茶茶底都好出色。偷飲左媽咪一啖,口感好清爽。
係尖沙咀I square 旁邊一條小街發現左呢間花斑茶社。