2020-10-18
Olive Cafe喺天橋底,呢個位都幾隱蔽,唔係特意去搵都唔知呢度有餐廳。但就係貪佢夠隱蔽,唔會太多人煙。呢間餐廳係自助形式。食客可以自助斟水、攞餐具、醬汁、調味料、紙巾等。因為驚食客食鐵板時,醬汁會濺起弄污食客嘅衣物,所以都特意準備一次性圍裙比食客使用,真係好貼心呀。因應疫情,餐廳重提供左消毒用品讓食客自取。惠顧套餐即可享無限量供應沙律、餐湯同飯。食客可以自己出去攞湯、飯和沙律。簡直係大食一族嘅佳音呀!除左任添唔嬲之外,重可以以優惠價嗌野飲添!加$12就有咖啡或茶。嗌左3個餐,分別嗌左3杯餐飲:熱檸檬茶、麒麟啤同埋士多啤梨四季春。羅宋湯配料好足,有青椒、紅椒、薯仔同椰菜。飲落又辣又酸,個辣味係喺喉嚨位辣出黎。飯係珍珠米,飯粒粒粒分明有咬口。餐廳提供左三種醬汁供食客調味:照燒汁、蒜蓉汁、醬油汁。個人覺得蒜蓉汁配牛扒最夾!先叫美國金裝M9+和牛西冷100g($180)。洋蔥好甜。牛味香濃,超juicy。
呢間餐廳係自助形式。食客可以自助斟水、攞餐具、醬汁、調味料、紙巾等。因為驚食客食鐵板時,醬汁會濺起弄污食客嘅衣物,所以都特意準備一次性圍裙比食客使用,真係好貼心呀。因應疫情,餐廳重提供左消毒用品讓食客自取。惠顧套餐即可享無限量供應沙律、餐湯同飯。食客可以自己出去攞湯、 飯和沙律。簡直係大食一族嘅佳音呀!除左任添唔嬲之外,重可以以優惠價嗌野飲添!加$12就有咖啡或茶。嗌左3個餐,分別嗌左3杯餐飲:熱檸檬茶、麒麟啤同埋士多啤梨四季春。
飯係珍珠米,飯粒粒粒分明有咬口。