2016-11-16 300 瀏覽
呢日晏晝喺堅尼地城有嘢做,於是就上完堂之後揀咗呢間就近嘅西香記食喇~之前喺網上見到有人推薦佢,今次終於可以去試下呢度係採用快餐模式咁嘅,喺櫃檯嗌完嘢食就攞飛坐埋位,叫到你個number就攞得喇!我就叫咗呢啲嘢食~有涼拌青瓜、肉夾饃、炸醬麵同埋熱豆漿~首先就試咗青瓜先嘅~好fresh,又唔係好辣,好有我以前中學嘅時候一間成日食嘅米線舖嘅味道TT跟住就到肉夾饃喇!我叫咗金牌肉夾饃,係用豬肉整嘅~一渣上手 好熱!佢嘅大細差唔多手掌咁大,食一個都幾飽架~一咬落去就首先食到嘅係個外層~普通包嘅質地,但係外面有啲啲脆跟住就食到啲肉喇~嘩 一咬 就有好多肉汁流曬出嚟肉好入味,唔會話太鹹。而且撕到好幼好幼,好好咬xd然後就試炸醬麵喇~佢用嘅麵係好粗好長嘅手打麵嚟~除咗好有咬口之外,麵粉味都好重~炸醬、蘿蔔絲、青瓜絲鋪滿麵嘅表面,因為啲麵好大炸,都有啲難撈xd炸醬鹹鹹地,配埋配料同個麵好夾!!後尾睇番我影咗嘅相先見到係有托盤收集處嘅,我食完都唔記得左要執番張枱添:/辛苦店員了!呢度仲有外賣服務,懶惰嘅你哋可以試下叫外賣呀!!

我就叫咗呢啲嘢食~有涼拌青瓜、肉夾饃、炸醬麵同埋熱豆漿~
涼拌青瓜
跟住就食到啲肉喇~嘩 一咬 就有好多肉汁流曬出嚟
肉好入味,唔會話太鹹。而且撕到好幼好幼,好好咬xd
炸醬麵
呢度仲有外賣服務,懶惰嘅你哋可以試下叫外賣呀!!
炸醬麵