2010-05-16 22 瀏覽
吃了吉野家既烏冬早餐都有一段時間,只係廿蚊,包埋咖啡,烏冬彈牙有勁,份量適中夠飽肚,咁好質素咁既價錢去邊到搵?呢朝地盤又開工,明知都係遲到但點都買埋個早餐先,見佢出左個新野叫做咩蕃茄湯烏冬,愛試新野的我就試番次﹗烏冬單叫要廿蚊,包埋野飲加兩蚊,有雞肉同牛肉俾你選擇,呢次要左雞肉。打開一試,與其說是湯烏冬不如說成掛烏冬,湯頭濃得不得了,結結的,恰好可掛在烏冬上,蕃茄是罐頭茄,帶來陣陣那種雪藏的苦澀化學味,我自己就唔多欣賞喇,一點鮮味也沒有,似酸非酸,似甜不甜,差啊﹗雞扒得三件,份量雖少卻煎得香脆好吃,只可說小食多滋味﹗烏冬依舊可愛好吃,係個茄底真係爭0的,下次都係食番平日食開既珍菌湯烏冬會更開心﹗

雞扒得三件,份量雖少卻煎得香脆好吃,只可說小食多滋味﹗

蕃茄湯烏冬
茄是罐頭茄,很重化學味
雞扒煎得香脆
$22 (早餐)
雞扒煎得香脆
  • 烏冬