今日我哋又想食壽司啦,就打算試吓一間未試過既日本料理餐廳.. 就係位於厚福街 H8 5樓 -德美壽司。.一入去已經感受到充滿日式既裝潢,我哋坐嘅位置係比較偏入面嘅一個房間,係間房入面有一個按鈴,可以叫職員點菜。.店內供應多款壽司,但價錢都比普遍既迴轉壽司餐店較貴. 但料理方面都好多款好獨特. 除佐壽司,佢既鰻魚都好出名😍.壽司大盛(3-4人用) $500(鰻魚,三文魚,蟹子,帶子,油甘魚,德美熟蛋,熟蝦同吞拿魚茸)由於太多種類好吸引唔知點簡😍所以就嗌佐依個盛合。(每個種類都各有四件,壽司24件,卷物12件,壽司款式係隨機提供)我地唔夠喉仲encore佐一盆🤤 油甘魚同帶子 :最鮮甜,唔會腥.熟蝦:好大舊,比平時食開既蝦大好多,好彈口有蝦既鮮味,非常新鮮熟蛋:印有德美的寫樣,好有心思,幾甜其他都不過不失,但三文魚就有根,扣左小小分. .洋風鰻魚班戟 $59一款比較有特色既料理,中間夾雜佐啲水果,味道吃起來很清新,再帶出微淡既鰻魚,好特別.野菜牛肉鍋 $74牛肉好嫩.. 個湯都好濃仲有粉絲好夠味 份量都好足料.活鰻魚朴葉飯 $97會有一塊河葉包住,類似中式河葉飯咁,每啖飯都有葉既香味,鰻
壽司大盛(3-4人用) $500
壽司大盛(3-4人用)

油甘魚同帶子 :最鮮甜,唔會腥.
熟蛋:印有德美的寫樣,好有心思,幾甜
其他都不過不失,但三文魚就有根,扣左小小分.
洋風鰻魚班戟 $59
洋風鰻魚班戟

野菜牛肉鍋 $74
野菜牛肉鍋

牛肉好嫩.. 個湯都好濃仲有粉絲好夠味 份量都好足料
活鰻魚朴葉飯 $97
活鰻魚朴葉飯

會有一塊河葉包住,類似中式河葉飯咁,每啖飯都有葉既香味,鰻魚外脆內軟.
活鰻魚朴葉飯

田園麵豉烤茄子 $55
田園麵豉烤茄子

好大件,好好味,有一層 麵豉醬配味,茄子都好林好夠味.
總結,餐廳既料理選擇好多同好有特色,壽司 同魚生都好新鮮,好大件,好足料. 物有所值.
壽司大盛(3-4人用)
  • 壽司拼盤
  • 洋風鰻魚班戟