2021-11-25 2009 瀏覽
終於嚟到秋冬嘅季節啦,呢啲天氣真係唔使多講啦即刻補補佢😎😎😎 一聯想到呢啲嘅時候就會諗起要食蛇羹或者羊腩煲,但價錢又係一個問題。 如果係自私食嘅話當然藥膳嘅食物係最好啦😈😈。 而家亦都主打養生之道, 食得好之餘更加仲要食得健康👍🏼👍🏼銅鑼灣灣仔嘢食多到爆炸,但要數到養生餐廳就反而好似少啲,盈記呢一間就成為左獨樹一格嘅一間餐廳首先呢度嘅就係主打養生藥膳雞湯,所以一入到間舖頭絕對絕對會聞到好香濃嘅藥材味,即使平時有幾唔鍾意藥材都好但呢一種味絕對係人人都可以受得起,因為加咗重要嘅走地雞,即刻令到味道香左唔少藥膳養生走地雞米線- 香濃、回味無窮。 走地雞的而且確係非常之鮮嫩同埋食得出味道係同白切雞有極大分別,至少肉質真係會入味好多。 配合藥膳湯簡直係滋補首選👍🏼👍🏼 話就話係藥膳養生湯,但一啲都唔會感受到苦味喺入面,除咗有紅棗呢一個功臣之外走地雞更加係令到湯底濃郁昇華嘅一個功臣🔥🔥🔥🔥口水木耳: 餐前小食當然就係要酸酸辣辣咁就可以更更有胃口,木耳嘅爽脆再加上辣汁就絕對係一個非常清涼嘅選擇。食完之後除咗成身暖笠笠之外更加有一種蕩氣迴腸嘅感覺,藥膳味淡淡地淡嗰種滋味確實係一個好懷念嘅味道

• 藥膳農場雞蟲草花養生湯米線