Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於尖沙咀K11嘅「Bugis@ 叻沙 · 海南雞飯」。 一間有空間感嘅新加坡餐廳😍。今次同大家分享一下佢哋嘅1人自選餐,佢哋嘅餐點款式都算多,有飯、有麵、有河粉、有摻摻… 一共有14款,小食都有10款, 總有一樣啱食嘅😎。美食攻略:我開頭都以為自己會試海南雞飯,話晒都係佢地主打菜式,到我細心一睇個Manu,我俾「惹味酸菜魚湯米線」吸引咗🤤。 實不相瞞,小弟之前都有寫過其他餐廳嘅酸菜魚食評,原因係… 小弟真心鍾意食酸菜魚😍。 酸菜魚湯嘅酸辣程度配合得剛剛好,魚肉嫩滑,米線滑溜, 成件事非常匹配🥰。 小食方面,我選擇咗「新加坡香煎魚餅」,魚餅彈牙可口,隨餐附送唐生菜一碗, 食濃味嘢配搭清清地嘅生菜,感覺非常良好😌。另外,我仲試咗佢地個肉骨茶,香濃嘅藥材味及胡椒味配合肉香互相交錯,味覺享受😚。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚環境:🌝🌝🌝🌝🌚服務:🌝🌝🌝🌚🌚賣相:🌝🌝🌜🌚🌚

美食攻略:

美食指數:5🌝最高