今日見金鐘新開燒味飯,滿心歡喜諗住有新野食,點知真係好唔ok...一坐低未落單係cashier入面女仕(應該唔屬於鋪面員工)嘴臉已經喵嘴喵舌,老老實實服務性行業你都nice少少,又冇得罪你唔係要你笑到四萬咁口,但起碼要正常囉仲要喵左好多次😠叫咗一個叉燒脆皮燒腩仔雙拼飯,第一次試就是試埋個老火湯仲有營養菜,店員強調個菜好清,放心唔怕油。。首先係老火靚湯如果冇記錯好似係海底椰燉雪梨之類。。講真真係冇乜味,我明白有可能冇落味精。。但係有乜理由好似鹽都冇落。。好似飲緊水一樣。。😑菜係西蘭花真係好唔掂。。唔油既原因係因為將菜白烚左之後直接落蒜粉灑上面。。呢個都算。。最離譜其實係個飯。,一打開唔知係我唔好彩定咩叉燒得4塊簿片。。燒腩仔4細塊。。首先一d都唔熱係凍嘅,最誇張係最大舊塊燒肉成塊都係肥豬肉。。大佬點食。。我本身習慣食燒味都會落少少姜蓉,我就問服務員可唔可以比少少姜蓉我,佢都答我除非你愛嘅餸入邊係有雞,否則姜蓉係要比錢。。呢個時候隔離嗰台嗰位女士好好人咁同我講我唔姜蓉你攞去啦,心存感激之際發現原來要比錢嗰盒姜蓉係細到我唔識形容,平時一啖已經可以食晒。。其實姜蓉真係咁貴咩?重要個兜姜蓉味道唔

我本身習慣食燒味都會落少少姜蓉,我就問服務員可唔可以比少少姜蓉我,佢都答我除非你愛嘅餸入邊係有雞,否則姜蓉係要比錢。。呢個時候隔離嗰台嗰位女士好好人咁同我講我唔姜蓉你攞去啦,心存感激之際發現原來要比錢嗰盒姜蓉係細到我唔識形容,平時一啖已經可以食晒。。其實姜蓉真係咁貴咩?重要個兜姜蓉味道唔係有咩特別。。
成餐飯唯一可取係叉燒個味道係非常好,肥瘦均勻又入味。。但係成$80食到呢啲野抱歉我下次一定唔會再去!

冇諗過會差到頂唔順寫食評所以過程冇乜影相
午餐