2019-04-20
一直都好想試呢間野既雪糕甜品,但唔捨得。近來發現佢竟然做埋西餐,有主食食,太吸引了吧!😱9點鐘先去食野,已經好肚餓。同買雪糕一樣,係counter點左先,然後拎個number牌,自己搵位坐低,佢就會有人送餐。等左一陣,就已經上菜啦!😉—一個鐵盤盛住所有野,睇落去賣相真係幾吸引。😍藍妹好鐘意佢有杯小花,好精緻,令成個晚餐多左種浪漫感覺。😳—加錢可以有湯同野飲,果日既湯係南瓜湯,藍妹覺得比較淡,需要更多調味。至於野飲,凍檸茶,睇個樣都覺得唔同啦。佢唔係平時係餐廳飲果種茶包沖既,反而似維他檸檬茶,藍妹覺得都唔錯既。😌—野菌黑松露忌廉寬麵(野菌、黑松露、洋蔥、意大利香菜)香,好香,真係好香。野菌同黑松露既香味實在好濃郁,令藍妹要讚3次。😬好耐冇食過咁足料既意粉,野菌係多到唔想食咁濟。調味恰到好處,所有既香料,白汁都配合得好好,味道非常協調。☺️白汁唔會過多,適量咁黏係每條麵條上面。👍—鹿兒島溫泉蛋卡邦尼意粉(意式風乾煙腩、蘑菇、溫泉蛋)因為男朋友間中都會整卡邦尼意粉,所以藍妹對呢道菜既要求都會比較高。好難得,今次呢個係近來食過最出色既。😀味道好接近男朋友整既,芝士味唔會搶左配料同白汁既味道。另外
等左一陣,就已經上菜啦!😉
—
一個鐵盤盛住所有野,睇落去賣相真係幾吸引。😍 藍妹好鐘意佢有杯小花,好精緻,令成個晚餐多左種浪漫感覺。😳
—
至於野飲,凍檸茶,睇個樣都覺得唔同啦。
—
野菌黑松露忌廉寬麵(野菌、黑松露、洋蔥、意大利香菜)
香,好香,真係好香。
野菌同黑松露既香味實在好濃郁,令藍妹要讚3次。😬
好耐冇食過咁足料既意粉,野菌係多到唔想食咁濟。
白汁唔會過多,適量咁黏係每條麵條上面。👍
— 鹿兒島溫泉蛋卡邦尼意粉(意式風乾煙腩、蘑菇、溫泉蛋)
好難得,今次呢個係近來食過最出色既。😀
味道好接近男朋友整既,芝士味唔會搶左配料同白汁既味道。
另外,意式風乾煙腩真係好出味,咸咸的,配返比較漏既芝士白汁,令人可以食到尾。😝
同樣,每條麵條都能夠沾上撈左蛋黃既白汁,實在食到lam lam脷。😋
—
原本期望真係不大,因為始終佢原本係賣雪糕,點知去到最尾咁有驚喜。😆
係藍妹眼中,整體水準都超過唔少西餐廳,食得飽,亦食得好滿意。☺️