2014-07-31 1814 瀏覽
朋友係kumamon小粉絲,小是因為未到瘋狂階段,今次嚟主要為的就是那個襟章。本來朋友話會先訂位,但book唔到,那就唯有walk in。到達時約18:35,人未算多,2人枱只需等三張,但結果都等咗差唔多20分鐘先入到去。坐底先睇個kumamon special menu, 因為要叫依個menu嘅飲品先送襟章; 我要咗杯latte,朋友叫的是杯cocktail,叫sweet tomato fizz,飲到有酒、茄汁同橙汁味,朋友話幾好飲,至於我的latte,冇咩特別,係個kumamon樣幾可愛囉。兩個人叫咗3樣野食 ~~~ Prosciutto Pancake、明太子意粉、墨西哥雞肉沙津第一樣嚟嘅係依個pancake,直徑應該得6寸,巴馬芝士加火箭菜,底下墊塊pancake,塊pancake比平時食嘅crepe厚啲,加埋配菜味道都可以,不過份量好細,兩啖就食完。之後等咗好..............................耐,重要我地追,先再上意粉同沙津,由於當時已好肚餓,所以相都冇影; 先講沙津,個汁嘅色同味都好似千島汁,好失望,因為冇expect咁fashion嘅餐廳會用千島

Special Latte

巴馬火腿芝士pancake
,重要我地追,先再上意粉同沙津,由於當時已好肚餓,所以相都冇影; 先講沙津,個汁嘅色同味都好似千島汁,好失望,因為冇expect咁fashion嘅餐廳會用千島汁咁流; 而我地雖然叫的已是大size,但上枱時見個沙津竟然只有平時在和民食細沙津嘅份量多啲,真係覺得被騙
 ; 至於個意粉就正正常常,味道份量都可以,但都冇咩特別。

埋單依餐承為 400大元,貴而唔飽! 應該都冇下次。
題外話/補充資料: 等位期間有諗過放棄,因另一位之前嚟過的朋友whatsapp竹戈話已派哂,我們問侍應,侍應話留番張單可以之後攞,要不我們大概唔會等落去。
2014-07-28
20 分鐘 (堂食)