2017-03-23 112 瀏覽
尖沙咀陪闺蜜看金饰买嫁妆!突然落起雨唔大唔小但都淋湿人,又無帶遮,地濕濕有點心煩😡煩!最討厭陰雨天,🌧️就找地方吃飯順便躲雨條街頭掃到街尾都選唔定揀邊間坐下,最後見到輕鬆麻辣咁多款式揀!於是就決定呢一間吃下辣裏面環境就冇咁吸引啦,比較潮濕枱面黏乎乎點左個麻辣肥腸,紅油太多太膩辣味感受唔到,就覺得油,大腸有點味唔鍾意,可能無火跟著滾起原因!上到來唔到五分鐘表面就一層油,唔想再起筷差評!不過還好個雞煲唔錯,兩人點了半個!麻辣雞煲,裡面的麻辣料足,乾辣椒跟大粒花椒爆得香麻,味道唔錯,少點鹽就好,吃到中間就好鹹口渴!雞肉幾實,大塊,皮就太多油唔想吃!點了好立克好差,難喝都沒攪融,底下全部粉塊,就水加粉拿過來18塊!好唔值得杯身又邋遢沒洗乾淨試了下就唔要了太難飲吃辣菜都鍾意叫個前小菜,開胃!泡椒鳳爪還可以,普通唔係太辣太酸,骨好軟鳳爪肉好大隻
裏面環境就冇咁吸引啦,比較潮濕枱面黏乎乎
杯身又邋遢沒洗乾淨
試了下就唔要了太難飲