餐廳: 陶源酒家
資訊:

餐廳: 陶源酒家
資訊:

❌️陶源酒家『假●無限』任食大閘蟹陶源酒家無限任食大閘蟹2 小時放題$498一位,送蟹粉小籠包(星期一至四) (原價 $616)2個時段,晚上 6 時至 8 時、晚上 7 時半至 9 時半。Klook 預訂專享每位贈送蟹粉小籠包一隻。【❌️無限追加】大閘蟹特備三種食法 1.清蒸—可以食到蟹的新鮮度2.太雕蒸—太雕味實在係太太太少了3.油鹽焗—比較重味甚至有d大閘蟹已經開始有少少腥or臭🌸特盛三式一份1.鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇—鮑魚細細隻,傻婆T一口一隻,味道一般啦!百靈菇比較硬質,唔夠入味。2.金湯小米燴遼參—細細碗,金湯味道幾好,小米比較硬身,遼參就煙韌的感覺。3.蟹粉扒豆苗—三人一碟上,味道不錯,都是冇咩蟹粉味,但食既時候要小心d,有蟹殼碎‼️🌸蟹粉小籠包比正常小籠包大隻一點,淡淡味的蟹粉,味道一般。🌸北京片皮鴨這個不過不失,但只限一碟,想吃多一碟都唔上。片皮鴨夠熱時都多鴨油,但配料要追待應拎才會有,一籠四塊膜膜。🌸小菜主食朱古力鴛鴦奶皇包—朱古力是表面的花紋,奶皇味道有層次,食到有吉士、椰絲、奶、蛋。椒鹽豬扒—豬扒用鬆肉粉嗱得太勁干煸四季豆—有肉碎辣椒炒的四季豆,不過不失。手拍青瓜—這
❌️陶源酒家『假●無限』任食大閘蟹

爆膏⁉️
3個人戰積

🌸特盛三式一份

🌸蟹粉小籠包
比正常小籠包大隻一點,淡淡味的蟹粉,味道一般。

🌸北京片皮鴨

🌸小菜主食
椒鹽豬扒—豬扒用鬆肉粉嗱得太勁
干煸四季豆—有肉碎辣椒炒的四季豆,不過不失。
手拍青瓜—這個青瓜爽脆,醋的酸度可接受。

🌸甜點
楊枝金露同香芒布甸既味道一模一樣,芒果勁酸,一點誠意都冇。
杏仁茶就像水沖的再加少少少量蛋白花
紅棗糕就不過不失,正常味道。
薑茶不太夠薑味,糖比較多,好似飲緊糖水甘。
奶皇千層糕就正正常常。

‼️‼️‼️一開始店員服務態度正常,不過有好多炒散,問野都比較難得到答案,例如我依個套餐係米有依d食物送架?都答不到的。

大閘蟹只有一開始會上一次,食到一半,你需要不停甘去追食物,否則你會完全冇食物上枱,連甜品,小食一律都冇。傻婆6:45遞第三張單、7:10第四張單、7:20第五張單,去到7:30簡直冇上過任何食物,期間要不停追先有少少食物上枱!黑衫男經理本身好好甘提醒你快d落單就會快d有大閘蟹食,因為本身蒸既時間都需要15至20分鐘,但到最後竟然被恐嚇,因為我地由6:45遞既單去到7:30d大閘蟹係完全冇上過,侍應表示要搵經理先可以解決,所以傻婆們就叫經理過黎,好似乞丐甘先上左6隻大閘蟹,跟住想佢上埋另外2張單既大閘蟹,佢竟然好惡甘講:你要上晒d大閘蟹?你地食得晒咩?食5晒每一隻要收$68架!傻婆們回:係呀!食得晒,你上啦~但點知都係黎得10隻,再講一次先肯再上多10隻。

不單止係傻婆們,其他同場同時段幾枱既食客既食物都係甘!成個過程真係好不滿,傻婆們食到成肚氣!完全同場既所有食客都要努力追單都未必有得上,但明明陶源酒家無限任食大閘蟹2 小時放題囉!

不是寫無限任食就真的會給你任食,原來都會有限制,入單數量多就代表客人食左,只有落單冇出單架,這個黑衫男經理就是這樣!落單不出食物,但就去客人枱質疑食客,還作出恐嚇,最後黑衫男經理淆底潛水了。
一間大型連所酒家都可以這樣做,真係完全不能接受,難道真係唔怕違反商品條例咩!

======詳情======
陶源酒家
荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖
2022-10-13
8 分鐘 (堂食)
  • 紅棗糕