2019-09-30
今日同同事開完會後, 搵左間好野, 當然要同大家分享啦😘今次係係觀塘區 ~ "Go inside Kitchen" 幫襯原因除左食評高之外, 另一原因,因為係社企形式營運, 更加要支持啦 !出左電梯好快已經見到又大, 又吸睛之招牌!首先,服務非常值得讚, 店員除左速度快之餘, 態度有禮, 望望 Menu, Lunch set 出奇地有成十款之多,價錢由七十幾至二百幾,任君選擇! 正當我既選擇困難症又出現之際, 店員就好詳細講解是日推介, 好快我就有決定啦~😅點完餐, 環顧下四周先, 午餐時段8成滿, 好彩地方夠大,所以坐位完全唔迫, 零壓迫感, 係忙碌既生活, 有少少時間舒服自在一下, Set Lunch包餐湯及包﹑主食及飲品 餐包~蒜茸法包~新鮮熱辣辣焗起, 勁香蒜香牛油味,焗得夠脆!! 餐湯~意大利雜菜湯~ 濃郁茄香, 食材豐富, 每一口都好滿足! "香煎原條龍脷柳" ~ 魚肉十分嫩滑, 配合牛肝菌忌廉醬汁, 好味"美國豬肉眼朳"~ 雖然好厚, 但肉質一D 都唔"鞋", 煎得勁香, 出奇地滑, 一切就開, 再配芥末汁,提升了味蕾我地各人加左$12要 Dessert ,係 Blue
今次係係觀塘區 ~ "Go inside Kitchen"
出左電梯好快已經見到又大, 又吸睛之招牌!
Set Lunch包餐湯及包﹑主食及飲品
我地各人加左$12要 Dessert ,係 Blueberry Cheese Cake & Chocolate Cake, 份量雖然較少,但因為主菜份量十足, 咁就啱啱好, 免得浪費食物!
Blueberry Cheese Cake之藍莓醬完全覆蓋件Cake ,出奇又唔會太甜 !
而 Chocolate Cake 濃度唔係極高, 唔會苦, 2款味道都好啱我地!