2024-09-29
今日嚟到觀塘一間隱世文青靚Cafe 食性價比極高嘅fine dining ~一嚟到就有一杯welcome drink,係接骨木花薑啤配湯力泡沫,酒精味唔重,但係就有少少接骨木花嘅香味,非常清新👍🏻跟住就有三個Starters,包括阿根廷紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子,青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼同伏特加西瓜+芝士+脆片,三個前菜都好有心思,睇得出係用心配搭過,而且亦都好開胃~湯方面就揀咗紅菜頭湯,superfood丫麻~本身都驚草味好濃,但係因為多咗一陣椰香,所以比起普通嘅紅菜頭湯易接受👍🏻主菜揀咗豬胺扒同威靈頓牛柳,前者非常Juicy,加埋少少蘋果味嘅醬,酸酸甜甜好解膩~威靈頓牛柳牛味十足,份量亦都夠多😋😋最後仲有甜品拼盤同餐飲,非常有顏值,打卡一流!主要都係柚子、莓同梅酒,係好清新嘅感覺,唔會好似一般甜品咁Heavy~係一個好好嘅fine dining體驗🤩