2019-07-19 261 瀏覽
今日原本有4個人去食中菜的,點知有一個唔舒服,得返3個人。所以改地方。朋友想去辻利茶鋪。但上網睇冇電話查詢book位事宜。所以我一放工就去睇吓咩環境。坐位唔多。而且好迫。一問之下,男職員話原來係冇得book位的。但我去到時只係6:45。但朋友要7:00才可到。問咗職員話可以隨便坐幾耐都得。咁我就坐底咗。到朋友嚟嘅時候。就出去買嘢食。 係要自己出去買的。朋友買咗2個鰻魚飯+煎茶。鰻魚飯睇落唔錯,鰻魚都有半條。算係大了。汁液分量都唔錯。唔會過甜。到我買嘅時候就有少少唔開心。我買溫泉蛋烏冬+一個吞拿魚飯團。(原本想買2個的)但呢位女職員就話只有一個。當時佢對眼係望住個飯團。但冇叫我自己攞。咁我當然唔咁攞啦!到我去攞烏冬時,發現唔見個飯團。一問之下個女職員話要自己攞的。咁點解當我比完錢佢唔叫我直接攞呢?而且態度認真麻麻。(見食評都有講d職員態度差。而家信了)講返個烏冬。寶在太少了,湯多過烏冬。好彩買咗個飯團。如果唔係就真係要去補食魚蛋粉。吞拿魚飯團食完熱嘢,買多杯雪糕芭菲$78。雖然係貴咗d。但個綠茶雪糕非常有綠茶味道。而且唔係太甜。(如轉軟雪糕要加多$20。而且個雪糕球係冇咗的)
朋友買咗2個鰻魚飯+煎茶。

吞拿魚飯團