2018-12-03
星期日嘅上半日陪咗屋企人行街飲茶,下半日就輪到肥胖拍拖遊旺角喇,喺毫無計劃嘅情況下,一於採取"行到邊,食到邊"嘅政策。啱啱行完朗豪坊離開,向住油麻地方向覓食,就俾阿肥見到呢間叫<都會坊>嘅西餐廳話要入去鋸扒,喺我記憶之中好似都食過兩次,感覺良好嘅,所以就順阿肥意入去開餐啦。仲記得之前會入嚟,係因為阿肥俾佢哋設有嘅大電視所吸引,而當時就好似正處於世界盃賽事期間,店內可以直播球賽,要俘虜呢位男人嘅身同埋心真係毫無難度與其話佢係一間西餐廳,我認為視佢為一間"較高級嘅茶餐廳"比較正確,因為呢度嘅食物種類都算多元化,價錢亦都貼地親民。只係如果二人座位就略為有點兒迫夾,不過唔入嚟幫襯都唔會知,原來餐廳係仲有二樓雅座嘅,唔知下次嚟有冇機會試下上去坐呢?~翻一翻餐牌,見到有個二人套餐非常之適合我哋叫,套餐嘅嘢食包括有:餐湯-酥皮忌廉湯兩客+頭盤-蒜蓉牛油焗青口兩隻+蟹棒雜果沙律+主盤(有分A同B俾客人選擇)A:烤焗吉列魚柳配椰香咖哩汁 & B:紐西蘭肉眼扒配黑椒汁,兩款主盤皆可以配飯/意粉或薯菜,咁多嘢食都只係賣緊($238)蚊,真係非常經濟實惠。點咗菜之後,服務員嘅速度簡直就係快!狠