2017-06-29 33 瀏覽
尋日放工後同相公拍吓拖,諗緊食咩嘅時候喺開飯網度見到呢間花月居酒屋,十幾個食評全部笑笑面,一致好評,於是決定一試。仲驚住無位,打個電話去問吓先,又有喎!店員仲好貼心咁提醒「地址係喺尖東嗰邊喎」。一到埗有點猶豫,門面簡陋,菜單無特別,店內只得一枱客人,中伏!?但係已經行到呢頭,就放手一「試」啦。我哋叫咗:辛辣八爪魚、胡麻醬茄子、串燒(青椒仔、牛舌、雞翼、露筍卷)、牛肉雜菜鍋、燒沙甸魚仔(乾)、免治雞肉薯餅。店內賣嘅唔係咩名貴食材,刁鑽烹調手法,而係親切有禮嘅服務態度,無論賣相同味道都恰到好處,上菜節奏亦不急不慢。總之,我同相公都食得好舒服。埋單前同其中一位店員表示食物品質好好,店員靦腆地笑住講「多謝!我哋呢開咗只係10個月,不過好多客人都話唔識搵」的確,地段唔最繁華嘅大街,裝潢唔係最時尚摩登。但係,我哋覺得今晚呢一餐絕對值回票價(埋單五百幾),亦值得我為佢撰寫一篇好評。
我哋叫咗:
2017-06-28