2012-11-02
o係吉之島行左一陣都唔佑食咩好, 行下行下就去左alfafa食,今次係第一次食,佢個環境幾吸引我,簡單潔淨, 但最可惜會有行街街既人經過,因為佢係開放式的餐廳. 兩個人叫左兩個set黎食,仲加左兩個甜品~忌廉磨菇湯, 因為有磨碎了的蓉,感覺很討好, 不過伴碟的麵包只是一般,有點兒乾.因為大家都好喜歡食"all day breakfast" 所以明明唔係主打的都叫了,佢既 egg benedict 不是用english muffin做底,只是一般的餐包,印象分大打折扣, 但食既時候發現佢好香麵包味,加上佢擺左一陣都唔會”淋” 晒,呢個值得一讚,不過兩件benedict, 只有一隻件有流心的效果,呢個要扣分,其他的配料也不是特別出.另外一個係carbonara, 只是一般的水準沒有creamy的口感,並不是我心目中的口味...最後有兩個甜品, 一個送的香蕉船,一個絕對不會難食的甜品,但berries果個比較酸, 如果唔鐘意食酸野既人應該唔太喜歡. 另外還叫了一個士多啤梨pancake, 真係比較差,個皮好厚, d士多啤梨好酸.但服務態度很好~
忌廉磨菇湯, 因為有磨碎了的蓉,感覺很討好, 不過伴碟的麵包只是一般,有點兒乾. 因為大家都好喜歡食"all day breakfast" 所以明明唔係主打的都叫了,佢既 egg benedict 不是用english muffin做底,只是一般的餐包,印象分大打折扣, 但食既時候發現佢好香麵包味,加上佢擺左一陣都唔會”淋” 晒,呢個值得一讚,不過兩件benedict, 只有一隻件有流心的效果,呢個要扣分,其他的配料也不是特別出. 另外一個係carbonara, 只是一般的水準沒有creamy的口感,並不是我心目中的口味... 最後有兩個 甜品, 一個送的香蕉船,一個絕對不會難食的甜品,但berries果個比較酸, 如果唔鐘意食酸野既人應該唔太喜歡. 另外還叫了一個士多啤梨pancake, 真係比較差,個皮好厚, d士多啤梨好酸.但服務態度很好~