2023-11-09
住喺附近嘅朋友介紹咗呢間佢哋成日幫襯嘅居酒屋,今日放工即刻同朋友黎試~ 隔離街有車位泊車好方便。 餐廳入面裝修富有日式feel,座位亦坐得舒服鬆動。 日本海膽杯,三文魚籽杯將壽司飯同埋超新鮮海膽同埋三文魚籽刺身放入花花形狀嘅脆餅, 可以將脆餅合成一舊再咬落外脆內軟兼鮮甜 😍 燒牛舌 ,汁燒牛腸串特別推介呢度嘅燒物串燒, 燒牛舌係我每次去居酒屋啲點嘅, 加少少青檸🍋汁可以 平衡返牛舌👅嘅油脂感。 牛腸串比較少地方有得食, 呢個串燒絕對係今日重點推介! 牛腸燒得外面香脆 ,入面亦唔會有過多嘅油脂,又入晒味, 鍾意食內臟嘅朋友仔一定要叫! 鍋燒牛油粟米好特別嘅一品料理~新鮮粟米🌽切成一片片 鍋底放咗一嚿牛油🧈同埋少少酒 🍶粟米係鍋🥘入面加熱幾分鐘,等啲牛油溶咗之後再輕輕煎香加熱,牛油味融入咗粟米好美味🤤 燒秋刀魚燒秋刀魚🐟平時比較少食, 雖然魚身比較偏瘦,但燒得好喺唔會覺得乾, 保留少少原有嘅肉汁, 加少許青檸汁一樣有助提升鮮味, 將蘿蔔蓉加入酸汁用嚟點魚肉亦有別一番風味~ 安格斯🐃牛肉湯烏冬🍜湯入面嘅牛肉上枱嘅時候係生嘅,可以避免熱嘅湯汁令佢過熟, 食嘅時候熟到就啱啱好,牛味香濃亦絕對唔會
日本海膽杯,三文魚籽杯
燒牛舌 ,汁燒牛腸串
鍋燒牛油粟米
燒秋刀魚
安格斯🐃牛肉湯烏冬🍜
湯入面嘅牛肉上枱嘅時候係生嘅,可以避免熱嘅湯汁令佢過熟, 食嘅時候熟到就啱啱好,牛味香濃亦絕對唔會變韌