2024-08-24
同朋友Gathering,有大人有小朋友,最希望小朋友啱食又有空間唔影響人,bonus係大人都有好野食🤭 朋友就揀咗位於大埔嘅商場餐廳,配套好好泊車都方便~原來餐廳係以攝影為主題,相信老闆應該係攝影發燒友,見到好耐無接觸嘅Polaroid 相機、菲林,真係好有質感~首先要照顧小朋友先有得食🤣 兒童餐真係媽媽恩物💕 重點highlight兒童餐個Pizza係可以自選饀料同醬汁!囡囡就揀咗菠蘿、火腿、千島醬,好開心小朋友全清🥳搞掂啲囡就可以安心開餐,西餐主食都好有水準呀😍寶雲酥羊架👍🏻👍🏻👍🏻My favorite! 羊架煮到好淋,一啲都唔騷😍 以往食羊架我鍾意配薄荷醬,但呢個羊真係就咁食都好好味🤤燒春雞👍🏻👍🏻👍🏻外脆內軟滑,連雞胸都好好食!慢煮豬鞍👍🏻👍🏻👍🏻切落去已經feel到好淋好juicy,外層經香煎好香口~最後梗係要嘆番杯啡😆 同埋食甜品!餐廳有自製嘅麵包、蛋糕、切件蛋糕,連黑糖麥包都有!同朋友share左幾款cake,再加埋set dinner加配嘅心太軟,真係大滿足❤️ 我最鍾意大吉嶺麻薯卷蛋😍 真係好好好好味,味道清新唔太甜,小朋友都啱食~
搞掂啲囡就可以安心開餐,西餐主食都好有水準呀😍
寶雲酥羊架
燒春雞
👍🏻👍🏻👍🏻
外脆內軟滑,連雞胸都好好食!
慢煮豬鞍
👍🏻👍🏻👍🏻
切落去已經feel到好淋好juicy,外層經香煎好香口~
最後梗係要嘆番杯啡😆 同埋食甜品!