2021-11-27 29 瀏覽
一睇張相就流哂口水,係上環有間隱世超高質嘅咖啡吧餐廳!係朋友介紹下就齊去食,價錢合理之餘食材質素高,好快就full house ,想食要早啲去霸定位啦。好多嘢食一日一早餐叫得一日一早餐梗係要食個豐富啦,有番茄, 司華力腸、炒蛋、磨菇、麵包、鹹肉、焗豆同配菜,飽肚之餘每款味道都唔會令到你失望,個牛角包超惹味,每日食到個英式早餐開工都精神啲。自家製蕃茄肉丸意粉蕃茄汁一食就知唔係平時啲茄膏開出黎,而係真蕃茄搞出黎嘅汁,配合埋意粉完全係天衣無縫,再加上自家製肉丸,食落口感十足,肉質淋得黎又有彈性,好好味。Espresso & Long Black兩杯咖啡味道都好濃,磨出黎嘅咖啡果然唔同啲,我就最鐘意Espresso,貪佢表層嘅咖啡脂夠滑流!餐廳用的咖啡豆仲係本地人炒製,咖啡有層次,酸度與咖啡味取得平衡,好味。

好多嘢食

一日一早餐