2021-04-10
講到係鰂魚涌食飯 呢間叫小娘惹嘅小店絕對係無人不曉🤔 每次lunch time都見佢大排長路😫 有一日特登早啲出去排隊食😂 12點半左右去到 兩個人大約等15分鐘就入到去🥳 .佢個舖頭都幾細 難怪成日咁多人排隊食 但好彩嘅係turnover rate 都幾快 啱啱落完單都好快有得食👍🏻 難怪咁受上班一族歡迎佢嘅menu都幾多選擇 不過我當然就係試佢最出名嘅招牌娘惹海蝦喇沙啦!!.▫️招牌娘惹海蝦喇沙 - $75我本身好鍾意食喇沙 你玩我覺得都算係我食過數一數二最好食嘅😍😋佢嘅湯好重蝦味同椰香味 唔會太杰 好creamy 啲油麵同米粉都好掛湯 唯一要挑剔嘅地方就係份量有啲小 配料方面有3隻大蝦 豆卜吸晒啲湯勁正!! 仲有啲螄蚶 識落有啲似蜆但係浸海水味就濃啲 個人幾鍾意👍🏻.Lunch set 會包埋嘢飲 係羅漢果茶 下次要試埋佢嘅白咖喱!!! 聽講佢每日都淨係做午市 喺附近返工嘅人唔好走寶呀😚
▫️招牌娘惹海蝦喇沙 - $75