2021-10-25 290 瀏覽
今日突然間好想食西餐,同事推薦附近一間西餐廳,叫「小城鎮」,佢好似一般既cafe,但佢嘅menu 都有好多款式,有意粉,扒,all day breakfast,最出奇係連喇沙都有🤣,同事推薦佢嘅黑松露野菌意粉,反而我想試下香草雞肉意粉。午餐有餐湯或沙律,主菜同飲品,餐湯係香濃既南瓜🎃湯,餐湯都已經好出色,南瓜好足料,入口香濃滑口,而主菜我揀咗香草雞肉意粉(可以轉扁意粉),大概10-15分鐘上菜,未食已經聞到好香嘅香草味,雞肉望落唔厚身,但外表煎得剛剛好,食落香草意粉好好味,香草味好特別,雞肉(扒)雖然唔夠厚身,但食落都唔會乾身,同香草意粉好配搭,食唔停口,最後叫咗杯熱檸水,埋單都係$63蚊,抵食,下次可以試 煤氣(黑松露)野菌意粉

2021-10-20
5 分鐘 (堂食)