2021-10-01 1044 瀏覽
同男朋友黎到上水探險👫🏻,朋友推介話間隱世小店話食鰻魚飯好正🤤,一場黎到上水梗係要試試佢啦!門面裝修幾簡潔,同男朋友嗌一人一個鰻魚飯試試佢😋$57蚊一個鰻魚丼真係好抵!原本估計鰻魚好細舊🤔但完全跌破眼鏡🤩鰻魚 絕。對。重。量。級!而且旁邊仲有隻溏心蛋🥚未食已經覺得物超所值啦🤣佢黎到第一時間試下啲飯,日本珍珠米加上濃烈嘅鰻魚汁,令我不自覺一啖食完再一啖,連主角鰻魚都差d唔記得🤣再一口咬落隻溏心蛋,係一飯真係好啱timing嘅蛋,蛋黃啱啱好係呈溏心狀態,好濃烈嘅蛋香,超。級。好。味😋😋最後梗係要試下主角鰻魚啦!佢嘅鰻魚絕對係高水平之作!冇細刺又冇細鱗,仲有微微的炭火燒香味🤤食起上黎更香更惹味! 60蚊唔駛就有咁高質嘅鰻魚丼享受!果然係朋友既穩世高質推介!真係冇介紹錯!🤤🤤下次有機會再黎上水,一定會再encore!😍