2019-12-05
新蒲江除左工廈之外原來有好多好野食,呢間隱世西餐就係mikiki斜對面咋,真係平日行過就錯過左。出面睇係一個大玻璃上面有唔同嘅食物,入到去係好溫馨嘅燈光,有唔少情侶、朋友約會中。1.牛油果雞肉墨西哥饀餅$78係唔同地方食過類似嘅野,得呢度最得我心,牛油果有d係同雞肉一齊夾係餅中,有d就打成好smoothie嘅醬,仲有個酸甜帶d鹹香嘅,可以自己調成唔同口味,餅就好香唔重油味,岩哂 牛油果呢個主角。2.波士頓龍蝦配忌廉汁意粉$248龍蝦夠哂大隻,意粉爽滑索哂味,蝦肉好鮮,亦都好易甩殼,忌廉汁混合左海鮮嘅香同鮮,帶微甜,食到底都仲有好多,岩哂鐘意大大啖肉咁食嘅人!原本係想要龍蝦汁意大利飯,但未到7:30已經無哂睇黎好受歡迎。 3.焗大啡菇$78大啡菇好多汁,而且好厚身,口感非常豐富,上面係有d香脆嘅肉,中間就軟滑,底部係爽口嘅菇,伴碟嘅沙律其實都好出色,尤其個汁,下次一定要叫個完整嘅沙律!4.北海道帶子香草醬意大利飯$162女仔應該好喜歡佢:帶子低卡高蛋白質,質地嫩滑,外皮帶少少脆,上面仲有蟹籽,個汁係焦點,前所未有咁清新,唔係腥,帶子味相對淡,同呢個飯係絕配。今次未叫餐飲已經飽,份量真係唔
1.牛油果雞肉墨西哥饀餅$78
2.波士頓龍蝦配忌廉汁意粉$248
3.焗大啡菇$78
4.北海道帶子香草醬意大利飯$162
今次未叫餐飲已經飽,份量真係唔細,下次試咖啡,相信都唔會失望。環境舒適,店內座位唔多,建議訂枱。