2021-12-06 98 瀏覽
大坑最出名嘅日本料理,都應該係呢一間睿日本料理,雖然舖頭細細,但係有好多人推薦,今日入開嚟,一於就試一試佢啦!深海池魚薄切薄切塊塊分明,份量好多,食落去鮮味十足,令人回味。吞拿魚三貫三樣嘢入面包括有赤身、中拖羅、大拖羅,三款都各有特色,我最鍾意嘅就係中拖羅,因為佢油脂分布均勻,唔會好似大拖羅咁膩,又充滿鮮味。鱈魚乾配酒非常之啱嘅一道小菜,鱈魚乾好脆口,點d醬更好食❤️串燒方面,我哋叫咗白鱔、牛舌、芝士免治雞肉棒,值得一讚嘅係白鱔真係燒得好好,個皮好脆,肉又非常之厚!三款調味都係啱啱好唔會太咸💖雜錦天婦羅最後係雜錦天婦羅,炸皮薄身,裏面嘅食材Keep到多汁,食完見到張紙上面冇乜油就知道的確係唔錯😆😆最後有少少甜品☺️日本直送嘅tablemark卷蛋,蘋果味道好特別❤️📍 睿日本料理 (大坑)大坑安庶庇街21號地舖

深海池魚薄切

薄切塊塊分明,份量好多,食落去鮮味十足,令人回味。

吞拿魚三貫

鱈魚乾

配酒非常之啱嘅一道小菜,鱈魚乾好脆口,點d醬更好食❤️

三款調味都係啱啱好唔會太咸💖

雜錦天婦羅

📍 睿日本料理 (大坑)
大坑安庶庇街21號地舖