2023-09-27 36 瀏覽
朋友介紹既隱世居酒屋位於天文台圍即諾士佛臺上方。餐廳每個月都會轉新菜單,每次黎都會有唔同既驚喜,而且環境優美好適合慶祝或者三五知己聚會。🔅 炸安康魚肝🔅 活殼付帆立貝刺身🔆 愛知縣產無花果紫蘇黑豚腩卷🔅 對馬紅瞳赤鯥刺身以上全部都係隱藏料理🔅 炸安康魚肝外脆內軟,炸得岩岩好,魚肝入口即溶,非常新鮮。點上惹味既醬汁,令人胃口大增。🔅 活殼付帆立貝刺身帆立貝大大粒,非常新鮮,再配上三文魚子,有種海洋大合奏既感覺。🔆 愛知縣產無花果紫蘇黑豚腩卷黑豚腩同無花果燒得岩岩好,唔會太乾,仲有好多肉汁,同時配合埋無花果,令到口感更加清新,食完都唔會覺得膩。🔅 對馬紅瞳赤鯥刺身赤鯥被譽為白身魚的絕對頂級魚。以肉質細膩富含油脂的長崎縣對馬海峽產的「紅瞳」為主,精選高質量的赤鯥作為食材。肉質彈且牙油脂豐富,吃起來十分美味!居酒屋.姫📍地址:尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下
朋友介紹既隱世居酒屋位於天文台圍即諾士佛臺上方。
🔅 炸安康魚肝

🔅 炸安康魚肝

🔅 活殼付帆立貝刺身

🔆 愛知縣產無花果紫蘇黑豚腩卷

🔅 對馬紅瞳赤鯥刺身
肉質彈且牙油脂豐富,吃起來十分美味!

居酒屋.姫
📍地址:尖沙咀天文台圍2-4號翠景閣低座地下