成日話隱世,今次呢間小店對我黎講都幾隱世,因為我好少黎呢頭,唔係有人帶路都唔知有間咁正小店~門口望落似cafe, 但原來食辣野~聞得到川味甚濃,辣椒味香!涼拌彈牙牛柏葉 $32份量大~ 真係好彈牙,而且入味~ 辣味剛剛好+$10 要涼拌蓮藕香辣爽脆,好開胃個碗好得意~涼拌土豆絲 $26超爽脆! 好開胃~ 津市牛肉粉 $52 加餸每款 +$6至$8 有牛腩、菜、湖南米粉,可以揀辣度,要咗小辣。望落好多紅油,以為好辣,但食落係香,唔算好辣。牛腩炆得入味,同紅油味好夾。香港好少地方有湖南米粉食~ 值得一試~奇香清湯錫紙貝殼粉絲 $52必食推薦!裡面有茶樹菇、木耳、粉絲同埋好多好多蜆(沙白)雖然可以轉其他湯底,但見佢推薦特製奇香湯底,就要佢! 超鮮甜!!! 好似落咗好多海鮮熬製咁o既o個種甜~ 加上有少少辣,好惹味!湯好好飲,飲曬~ 蜆好大隻,仲有好多隻,食落冇沙~抵椰皇啫喱 $35必食! 啫喱清甜,真椰皇味~ 唔會太甜,食完辣野食呢個甜品解辣一流~

涼拌彈牙牛柏葉 $32
份量大~ 真係好彈牙,而且入味~ 辣味剛剛好
+$10 要涼拌蓮藕
香辣爽脆,好開胃
個碗好得意~
涼拌土豆絲 $26
超爽脆! 好開胃~

津市牛肉粉 $52 加餸每款 +$6至$8
有牛腩、菜、湖南米粉,可以揀辣度,要咗小辣。
望落好多紅油,以為好辣,但食落係香,唔算好辣。

奇香清湯錫紙貝殼粉絲 $52
必食推薦!裡面有茶樹菇、木耳、粉絲同埋好多好多蜆(沙白)
雖然可以轉其他湯底,但見佢推薦特製奇香湯底,就要佢!

湯好好飲,飲曬~

蜆好大隻,仲有好多隻,食落冇沙~抵

椰皇啫喱 $35