2023-09-18 1158 瀏覽
估唔到荔枝角工廈都有咁高質既西餐廳!!呢間餐廳主打法國菜同意大利菜Fusion,菜式都幾特別,好有心思,幾有驚喜😂《3-course $359pp》《西班牙蔬菜桃凍湯配山羊芝士》蔬菜凍湯既紅椒味幾岀,一開頭俾個山羊芝士震驚左,羊騷味幾突岀,但連平時唔食羊既朋友都接受到😂飲飲下覺得幾好飲,好有特色!《西班牙甜酒醋釀西瓜》西瓜幾得意,用左甜酒釀,食完先知原來用左西瓜白色個部分去整,好特別,完全估唔到,調味之後好清新好開胃,唔會浪費左個西瓜啲白邊🍉幾有創意😂《低温煮龍蝦配蟹肉春捲》春捲好脆身,龍蝦幾彈牙,芒果醬酸酸甜甜咁幾好食!《鵝肝醬配多士》鵝肝醬加左蘋果蓉,中和左鵝肝醬既油膩感,不過本身個醬都唔覺得肥膩,食晒冇難度🤤《無激素燒春雞配蘋果芥末醬》雞肉好嫩滑,雞皮都燒得幾脆身,伴碟啲青瓜酸酸甜甜咁好開胃!《芫茜焗澳洲草飼鹿肉扒配阿根廷青醬》呢個鹿肉好特別,唔係好多地方有,整到七成熟左右,食落似牛肉,肉質都幾鮮嫩,加左芫茜黎調味,平時我唔中意食芫茜都接受到,伴碟啲翠玉瓜同蘿蔔整到一粒粒咁幾得意,連舊薯仔都有裝飾過,好似草原feel🌳本身冇叫甜品,但餐廳好好咁請我地試下😂佢話個甜品既概念黎自英國

香草麵包

《3-course $359pp》
《西班牙蔬菜桃凍湯配山羊芝士》
西班牙蔬菜桃凍湯配山羊芝士

《西班牙甜酒醋釀西瓜》
西班牙甜酒醋釀西瓜

《低温煮龍蝦配蟹肉春捲》
春捲好脆身,龍蝦幾彈牙,芒果醬酸酸甜甜咁幾好食!
低温煮龍蝦配蟹肉春捲

《鵝肝醬配多士》
鵝肝醬配多士

《無激素燒春雞配蘋果芥末醬》
雞肉好嫩滑,雞皮都燒得幾脆身,伴碟啲青瓜酸酸甜甜咁好開胃!
無激素燒春雞配蘋果芥末醬

《芫茜焗澳洲草飼鹿肉扒配阿根廷青醬》
芫茜焗澳洲草飼鹿肉扒配阿根廷青醬

本身冇叫甜品,但餐廳好好咁請我地試下😂佢話個甜品既概念黎自英國,改良左原本好甜既版本,減左甜幾次先調較到啱香港人既口味,呢個係加左餅乾,拖肥,Cream同香蕉,食落真係唔甜,幾好食😚配埋有機姜茶同美果洋甘菊茶結束呢個完滿既dinner😉
是日甜品

整體覺得好有驚喜,估唔到工廈入面都有咁高質既西餐,價錢仲好貼地,係平民版既fine dining!覺得佢地好用心對待每一道菜式,係真係有擺心思上去諗過度過啲配撘,連伴菜都裝飾得好睇又好食👍🏻

FAB Kitchen
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心7樓704號