2020-08-14
#pb食在灣仔 #pb支持黃店💛隱世復古cafe🤎想試呢間蛋糕好耐😍 佢嘅位置真係幾隱世 要行到好入先到😝 店內裝修好復古 好古典 好岩同閨密坐底慢慢傾計💕.我地今次叫左Baby Cake Set ($250) 一個baby cake加兩杯飲品😚 🔹S'mores 朱古力棉花糖蛋糕🍫就係為左呢個蛋糕而黎🤭 一層一層好靚 上面舖左一層燒過嘅棉花糖🤎 本身都怕朱古力 + 棉花糖會好甜好漏 不過食落又ok😋 深啡色個層係朱古力海綿蛋糕 食落偏濃 好重朱古力味🍫 加埋淺啡色個層朱古力cream同白色個層棉花糖 少少甜😍 相信朱古力愛好者都會中意呢個蛋糕❤️🔹Yuzu Genmaicha Cooler🍹柚子玄米茶呢個組合好refreshing 味道偏酸 柚子味都幾重😍 好岩一路食蛋糕一路飲🥰🔹Iced Apple Pie Tea🍎呢杯蘋果茶就相對比較甜 飲落蘋果味唔算重 比較普通🙈.整體黎講 蛋糕的確幾高質 不過飲品就普通d💕 配埋咁復古嘅環境 幾值得黎💛 Jouer灣仔秀華坊 1 號地下(金鐘站 exit F)
隱世復古cafe🤎
🔹S'mores 朱古力棉花糖蛋糕🍫
🔹Yuzu Genmaicha Cooler🍹
🔹Iced Apple Pie Tea🍎
呢杯蘋果茶就相對比較甜 飲落蘋果味唔算重 比較普通🙈
Jouer
灣仔秀華坊 1 號地下
(金鐘站 exit F)