餐廳: 小林札幌拉麵
資訊:

2020-11-25 247 瀏覽
今次嚟到呢間小店食拉麵😋二人餐好抵食 有兩個主食三款小食仲有汽水🥤我地嗰陣以為自己食唔到咁多🤣所以淨係嗌咗一人餐 呢個都包一款小食同汽水🤩點知最後都係加多咗個小食🧐如果兩個人嚟食 建議嗌二人餐😌.串燒雞翼🐥 (跟set)因為覺得拉麵麻麻地 所以講咗小食先😆午市套餐會包一款小食😍total有4隻雞翼 都唔錯😛燒得幾香 面頭脆脆地🔥肉質唔會太乾 但係唔會話好滑好juicy 正正常常😌.自家製餃子🥟 (跟set)餃子皮好薄 好多餡🤤除咗豬肉 仲加咗啲椰菜😋食落幾juicy✨不過唔知點解有啲苦味🥺雖然係煎餃子 但係好多油☹️同埋外皮唔夠脆 腍晒😫.北海道南瓜炸薯餅🎃 $55全餐飯最鍾意係呢個❤️食完啲嘢之後 因為覺得整體冇乜驚喜味道麻麻 所以就揀多個小食嚟試😖好彩呢款好好食🤩炸皮唔會好厚 炸到好脆 一啲都唔油😍入面啲南瓜蓉好清甜 口感仲好綿密✨真係做到外脆內軟嘅感覺 趁熱食一流😚.雜錦拉麵✨ $105心思思唔知食咩好嗌呢個就啱晒🤤有齊叉燒,豬軟骨,溏心蛋,蟹柳😋不過每樣都係得一舊🤣相反配料好豐富:海帶,大蔥,粟米,荀 份量好多🥳拉麵係用咗北海道拉麵 好感煙韌彈牙 軟硬適中🥰湯底比較濃味 唔想食咁濃
串燒雞翼🐥 (跟set)
串燒雞翼

自家製餃子🥟 (跟set)
自家製餃子

北海道南瓜炸薯餅🎃 $55
北海道南瓜薯餅

雜錦拉麵✨ $105
心思思唔知食咩好嗌呢個就啱晒🤤有齊叉燒,豬軟骨,溏心蛋,蟹柳😋不過每樣都係得一舊🤣相反配料好豐富:海帶,大蔥,粟米,荀 份量好多🥳拉麵係用咗北海道拉麵 好感煙韌彈牙 軟硬適中🥰湯底比較濃味 唔想食咁濃可以要求淡味‼️叉燒偏似港式嗰種🧐都幾大塊 不過唔夠嫩滑 唔係半肥瘦 所以口感有啲乾同鞋🙈豬軟骨就唔錯 好入味幾腍😚溏心蛋偏甜 唔係平時拉麵店嗰款醬油味🤔
雜錦拉麵

招牌牛油拉麵🧈 $100
配料方面同上面一樣 叉燒都係得一塊😳+$5要雜錦抵食啲🤫湯底大致都一樣 只不過係加咗舊牛油落去 食落分別唔大🤣
招牌牛油拉麵

串燒雞翼