2024-11-08
今日帶大家去將軍澳康城一間超高質嘅特色餐廳!【驚豔推介 - 日式紫蘇烤雞肉意大利粉】呢個係我今次嘅必食推介!紫蘇香味同烤雞完美配合,絕對係fusion菜嘅傑作!啲意粉煮得彈牙十足,一啖入口就聞到陣陣紫蘇清香,配埋香嫩多汁嘅烤雞,真係食到停唔到口!仲要個賣相超級打卡,一時日式一時歐陸風,打卡必試!😍【消暑之選 - 蘋果玉桂香檸冰茶】呢杯飲品真係清新得嚟又夠創意!玉桂香氣同蘋果甜香完美配合,再加個檸檬香,層次豐富到爆!個杯仲要好靚,清透嘅茶色配襯住蘋果片同檸檬片,靚到成個藝術品咁!☕️【營養之選 - 牛油果香芒烤雞沙律】健康又美味嘅沙律!新鮮牛油果配埋香甜芒果,再加埋香嫩烤雞,完全係極致享受!個醬汁清新開胃,配上爽脆生菜,食完成個人都精神晒!🥑【星級推介 - 白酒香蒜大蜆意粉】呢個係我嘅心頭好!啲大蜆新鮮彈牙,用白酒煮過個香味超誘人!蒜蓉香氣撲鼻,加埋香滑嘅意粉,簡直係完美配搭!一定要趁熱食先可以感受到個層次感!🍝講真,呢間餐廳嘅出品質素同創意都值得一讚!價錢雖然唔算特別平,但以食材質素同環境來講絕對抵食!最緊要係啲嘢食賣相同味道都咁高水準,絕對值得特登去試!💫
【驚豔推介 - 日式紫蘇烤雞肉意大利粉】
【消暑之選 - 蘋果玉桂香檸冰茶】