2023-04-24
揀左一個星期六晚過黎食飯,呢間餐廳唔係喺海邊位置,係喺Capri Place入面,有少少隱蔽。餐廳自成一角,戶外用餐區完美融入商場花園,變左做餐廳一部份咁。Menu選擇都幾多,我點左幾道菜,其中最鍾意嘅係泰式炭燒豬腩肉,這道菜係menu冇,淨係喺週末供應!豬腩肥肉和瘦肉分明,外皮微焦有彈性。好似韓式五花肉咁跟左生菜同大蒜,配上辣辣地嘅泰式醬汁,非常好味😋醬燒法國無激素春雞都ok大隻,烤到外皮脆,肉質鮮嫩,配上特製的加多加多醬,令呢道菜更好味,個醬太好味嘅關係特別點左份香脆蒜蓉法包配黎食😋😋原隻大魷魚加左好多香料烤,大大隻,揸住黎打卡唔錯,點泰式酸辣汁好開胃。甜品方面,我地點左法式熱情果焦糖布甸。呢個版本加入了新鮮雜莓同熱情果,少少酸味令味道更清新。冰涼嘅水果同馬卡龍與溫暖嘅布甸冰火交融,更能平衡甜膩感。兩杯飲品都唔錯,星空蝶豆花打卡好靚,係乳酸味嘅飲品😋
兩杯飲品都唔錯,星空蝶豆花打卡好靚,係乳酸味嘅飲品😋