2024-07-24
呢間隱世日式小店嘅牛舌真係好出色!作為一個牛舌發燒友,我特登嚟睇吓佢哋嘅招牌菜。第一口食落去,我就被佢哋嘅牛舌迷倒!牛舌切得好厚,但又神奇在入口即溶肉質鮮嫩多汁,仲有少少彈牙,真係好正。調味剛剛好,唔會太鹹,反而可以完全感受到牛舌嘅鮮甜味。我一口接一口,講真唯一美中不足之處係少少唔夠喉,好彩朋友細食食多佢兩舊哈哈!除咗牛舌之外,佢哋嘅牛小排都好出色。肉質軟嫩,有適量嘅油脂,入口即化,真係好味到停唔到口。加埋佢哋自家調製嘅醬汁,更加增添層次感,令整個用餐體驗更加完美。我明白點解佢哋會被稱為係港版嘅「牛舌之檸檬」佢哋嘅牛舌確實係出眾,可以話係香港牛舌界嘅標杆。對於鍾意食牛舌嘅食客嚟講,呢度絕對係必去之地!以後想食牛舌都唔使飛日本咁麻煩香港食一樣得!小店歸小店,千忻唔好睇少高質小店嘅人流。之後二訪發覺喺繁忙時間都等位先入座。做個時間管理大師,最好就訂定位就唔駛等包有位啦!