2020-10-26 61 瀏覽
o係中環行下影下相無意發現呢間隱世日式小店,入到餐廳好有日本居酒屋feel,杯碟好靚好講究,絕對無缺角嘅情況,所有野都一絲不苟,可以媲美藝術品咁欣賞❣️黑松露帆立貝沙律帆立貝好鮮味,同平時食既好唔同,o係香港好少食到呢個水準既帆立貝,成粒係通透,而且帶有甜味。沙律菜新鮮,特別係紫椰菜,好鮮甜,沙律醬酸酸甜甜好開胃❣️芝士魚餅熱辣辣既魚餅,帶有甜味,雖然炸過,但一D 都唔油膩,反而好香口,而且芝士🧀爆哂出黎❣️泡菜炒飯泡菜炒飯唔算好辣,唔食辣野既我都接受到,而且唔會有一陣泡菜酸味。櫻花蝦同野菜做配料,飯面仲有幾片炸過既紫菜好脆口,珍珠米炒到好乾身,粒粒分明,愈食愈開胃。到最後食曬唔會成碟都係油,真係好考工夫❣️芝麻雞翼搾一搾青檸汁o係雞翼面可以提鮮解膩,香味飄逸嘅芝麻雞翼,外皮好脆,入面好juicy 唔乾身,咬落去會有肉汁流出黎,肉質嫩滑,伴酒一流

❣️黑松露帆立貝沙律

❣️芝士魚餅