2017-05-16 89 瀏覽
灣仔尾有一間隱世日式食店, 唔係朋友帶路都唔識去咯先食個和風漬物 有山芋,蘿白,牛蒡,蕎頭, 清爽開胃, 酸中帶甜、鹹中帶甘,加上清脆口感,能讓人食欲大開, 又能解膩再食個冰菜沙律, 冰菜入口非常之爽脆一種難以形容, 再配合酸酸味和風沙律醬, 非常開胃清酒煮蜆, 清酒經過煮熱後味道更加香, 放入新鮮的蜆實在是絕配, 蜆比一般居酒屋食到既大隻, 入口非常之滑, 無沙, 值得讚, 湯頭好鮮甜!海鮮丼飯, 賣相非常的吸引,最頂頭有甜蝦, 下面加海膽, 三文魚子, 飯就穿插每一層刺身之間再加蔥花吞拿魚做底, 刺身飯非常之新鮮, 份量非常之多, 十分滿足餐廳上菜速度亦非常之快, 滿足得到唔想等既我食物質素好之外, 服務客人嘅態度亦非常之好, 店員不是為我添熱水, 令我很窩心

灣仔尾有一間隱世日式食店, 唔係朋友帶路都唔識去咯

餐廳上菜速度亦非常之快, 滿足得到唔想等既我

食物質素好之外, 服務客人嘅態度亦非常之好,
 店員不是為我添熱水, 令我很窩心